background

Akupunkturou ke kráse

V oblasti estetiky je akupunktura používána nejvíce na hubnutí. V této aplikaci se povětšinou  užívá ušní akupunktura a jehly se aplikují do bodu žízně a hladu. Někdy je na ucho také instalován klip, ovlivňující body žaludky. Akupunkturu je však možné použít i k modelování postavy a selektivnímu ovlivnění velikosti tukových polštářů.

Méně známé je její použití na redukci vrásek a jizev včetně jizev keloidních, kde nabízí vypnutí pokožky a minimalizuje viditelnost jizvy. V oblasti dekoltu napomáhá akupunktura upravit napětí kůže a podkožního vaziva. Tím zvedá povislá prsa a mění jejich tvar. Celá oblast dekoltu pak působí pevným a mladistvým vzhledem.

 

Z hlediska přenosu informace a řízení lidského organizmu je důležité, aby všechny přenosové cesty v těle byly průchozí a nevnášely do přenášené informace a řídicích signálů chyby. Zdroji chyb jsou například i jizvy po operacích a úrazech. Platí to hlavně pro ty jizvy, které přetínají akupunkturní dráhy. Pokud je v takové jizvě navíc nějaké elektricky aktivní místo, způsobuje jizva často výrazné zdravotní obtíže. Tato aktivní místa lze akupunkturou úspěšně odstranit.

 

Akupunkturou lze též ovlivnit i funkci žláz s vnitřní sekrecí a upravit řadu zdravotních problémů způsobených jejich disharmonickou činností. To se výrazně projeví v celkovém vzhledu pokožky, jejího napětí a v celkové pohodě.

 

Velmi používaná je akupunktura i na ovlivnění menstruačních bolestí, premenstruačního syndromu a napomáhá i úpravě menstruačního cyklu.

 

Akupunkturou lze též ovlivnit funkci lymfatického systému. Ten je zase součástí imunitního systému a jakousi tělovou kanalizací, odvádějící odpadní metabolické produkty buněk z tkání. Tím přispívá k čištění organizmu. Jeho špatná funkce se podílí i na řadě zdravotních problémů, jako jsou otoky nohou, kožní alergie a bolesti hlavy (migrény) a šíje.

 

Můžeme teda shrnout užití akupunktury v kosmetologii do malého seznamu:

 

  • Hubnutí
  • Modelace postavy
  • Redukce vrásek a jizev
  • Zpevnění dekoltu
  • Zmírnění menstruačních potíží
  • Úprava cyklu
  • Ovlivnění bolestí hlavy a migrén
  • Zlepšení funkce lymfatického systému a zmenšení otoků

 

Akupunktura je metoda bez vedlejších účinků a působí rychle.

Pokud jí chcete vyzkoušet, kontaktujte Centrum DRUID na pražských Vinohradech v Baranově ulici 6. Objednávky a dotazy přes telefon 603245117.

This entry was posted in Články, Lidé. Bookmark the permalink.

One Response to Akupunkturou ke kráse

Napsat komentář