background

Individuální kurz EAV/EAD

Akupunktura a orgánová diagnostika jsou nedílnou součástí tradiční čínské medicíny TČM. Akupunktura je ve své kolébce prováděna na základě pulzové diagnostiky. Západní svět ji nahradil objektivní metodou EAV (elektroakupunktura podle Dr.Volla) a v oblasti veterinární EAD (elektroakupun­kturní diagnostikou Ing.Sychry). Obě diagnostické metody využívají změn v elektrickém poli orgánových drah na povrchu těla.

Diagnostika EAV/EAD vychází z akupunktury jako celostní vyšetřovací metoda a proto ji nabízíme jako nadstavbový kurz ke kurzu akupunktury. Učební materiál je rozdělen do dvou samostatných částí, z nichž jedna je věnována opakování základů akupunktuřy a druhá navazující diagnostice EAV/EAD a diagnostickým výstupů použitelným nejen v akupunktuře, ale v dietologii, bylinářství, homeopatii, shiatsu a v dalších celostních léčebných metodách a systémech. Není činěn rozdíl v léčbě lidí a zvířat a kurz je proto společný.

Druhá část sytematického vzdělání  je věnován převážně EAV diagnostice, jakožto evropské obdobě pulsové diagnostiky. EAV je jediná objektivní celostní diagnostika, je jak objektivní, tak opakovatelná. Mapuje celý systém orgánových drah, vypovídá o distribuci Čchi v organizmu a o práci jednotlivých orgánových systémů i jednotlivých orgánů. Pomocí ní je možné nejen diagnostikovat distribuci Čchi, ale zjistit i vhodnost a odezvu léků, potravních doplňků, bylin či homeopatik. Metodu do klinické praxe zavedl německý lékař Reinhold Voll M.D., po němž nese jméno. Voll doplnil systém dvanácti akupunkturních drah o dalších osm a propojil akupunkturu s homeopatií. Vznikl tak celek, který je ale do dnešní doby doplněn o další aplikace.

Pro potřeby veterinární praxe jsem modifikoval tuto metodu a nazval ji EAD. Tato metoda diagnostikuje základních 12 orgánových systémů a blíží se tradiční pulsové diagnostice. V diagnostice zvířat a zejména koní to je jediná doposud známá celostní diagnostická metoda. Metoda je dnes již propracovaná a ověřená na souboru 2500 koní a asi stovce psů.

Cena kurzu  je  37 900 Kč  včetně DPH za cyklus 4 přednáškových dnů. Výuka probíhá v mé soukromé praxi. Jednotlivá data přednášek se domlouvají individuálně dopředu.

Cena praxe v rozsahu 10 hodin je 1500Kč za hodinu výuky a probíhá též v mé soukromé praxi v terénu.

Dny výuky se domlouvají individuálně.

Pro bezhotovostní platbu použijte  č.ú.   2400765175/2010, vedeného u Fio Banka a jako V.S. uveďte svoje telefonní číslo pro identifikaci platby.

Přihlášky posílejte mailem na symed@symed.cz a napište do ní své telefonní číslo.

Kurz se uskuteční  v Centru DRUID, Davídkova 24, Praha 8 a praxe ve stájích u nemocných koní.

Další informace na telefonu 603245117

This entry was posted in Lidé, Zvířata. Bookmark the permalink.

Napsat komentář