background

Moderní je nekouřit

Přestanu kouřit. Toto je jedno z nejčastějších novoročních předsevzetí, které se ale také nejméně plní. Je to proto, že kouření je daleko komplexnější problém, než se na první pohled zdá a naprostá většina kuřáků ho bez pomoci sama nezvládne.

Záleží totiž na tom, kolik cigaret denně kuřák kouří. U kuřáků s 15-ti a více cigaretami jde o drogovou závislost, ke které se druží i uspokojování orálního libida drážděním nejcitlivější erotogenní zóny a tou jsou ústa. Při odbourání drogové závislosti jsou tito kuřáci schopni zvýšit svojí pohlavní aktivitu a tím překonají první dobu odvykání a potlačí během ní abstinenční příznaky. Proto se odnaučí snáze kouřit.

U kuřáků kouřících méně než deset cigaret v denní dávce převládá v závislosti sexuální podtext kouření. Často to je totiž důvod proč kouří a tím si nahrazují erotické podráždění či nedostatek sexu. V tomto případě se během odvykání ještě více sníží erotické podráždění zóny rtů a oni zase začnou kouřit.

Z popsaných důvodů je třeba k těmto dvěma skupinám lidí, kteří se chtějí odnaučit kouřit, přistupovat rozdílně. U silných kuřáků stačí pouze vzít jim chuť na cigaretu. U slabých kuřáků je třeba navodit u nich nepříjemné pocity, pokud abstinenci poruší.

S odvykáním kouření pomocí akupunktury mám více než třicetileté zkušenosti a snad proto dokáži naprostou většinu lidí kouření odnaučit. Samozřejmě platí, že jedinec se opravdu chce odnaučit kouřit. Není to o schopnosti jedince přestat, ale o jeho rozhodnutí přestat. Odvykání také není jednorázová aplikace jehel. Když kouříte více let, nemůžete předpokládat, že se to odnaučíte za jednu dvacetiminutovou návštěvu. Odvykání je proces a je nezbytné ho řešit odvykací kúrou, během níž se kuřák učí nekouřit. Teprve pak je odnaučení kouření trvalé. Akupunktura je někdy doplněna potravními doplňky a někdy je nezbytné obě akupunkturní sestavy střídat, nebo doplnit dalšími akupunkturními jehlami. Jako doplněk lze použít i specializované bylinné produkty, které ještě více sníží touhu po cigaretě a napomohou rychlejšímu čištění organizmu.

Pokud se opravdu chcete odnaučit kouřit, je Centrum Druid pro vás ideální partner s největšími zkušenostmi, který vám vaše rozhodnutí pomůže realizovat.

 

Objednávky a případné další dotazy na telefonu 603245117. Terapie probíhají v Centru Druid v Davídkově ulici 24 v Praze 8 u nemocnice Bulovka.

This entry was posted in Články, Lidé. Bookmark the permalink.

Napsat komentář