background

PUTOVÁNÍ ZA ČTYŘMI ŽIVLY

 

V letošním roce chce Centrum Druid kromě tradičních oslav keltských svátků, nabídnout akce s oslavou a s poznáním čtyř živlů, bez kterých by nebyl možný život na naší zemi a které nás na různých místech naší planety různě ovlivňují.

Vyplývá to z poznání životní cesty našich přátel.

Rozdělují nás sice místní tradice a víry, ale jediné co nás všechny spojuje, jsou přírodní živly, bez kterých by náš život nebyl takový, jaký je. Pokud chceme udržet v harmonii svůj život, potřebujeme udržet v harmonii i tyto základní živly. Právě harmonie a udržení základní rovnováhy je na každém místě na zemi jiné.

Podle různých míst živly různě ovlivňují naše duchovno, bydlení, léčení a zkrátka charakter celého našeho života.

Živly je třeba využívat v místě, kde žijeme a nesnažit se do nich implementovat cizorodé prvky jiných civilizačních proudů nebo kultur. Jen tak si udržíme rovnováhu a harmonii mezi naším životem a zmíněnými základními živly.

Cestou za živly navštívíme čtyři místa, kde žijí naši přátelé a kde uctíme energii vždy jednoho z živlů. Cestu doplníme o přednášky a semináře o bylinkách, léčení, stravování, bydlení a tak dále. Tyto akce budeme aktuálně doplňovat podle místa a živlu.

Volili jsme místa, která v našich očích představují daný živel a kde lidé, kteří na tom místě žijí, uskutečňují své sny.

 

OHEŇ

 ranč Jablonná u Příbrami, 30.4. až 1.5.2017

Oheň nové naděje

Ranč Jablonná je krásným místem v prostředí turistické oblasti Toulava. Je však také domovem manželů Raisových, malého Vašíka, jejich syna, a spousty zvířat, především koní. Před čtyřmi lety tam i naše koně našli v těžké chvíli svůj nový domov a my opravdové přátele. V Centru Druid nás hřeje polomové dřevo z jejich lesa a při každé návštěvě ranče teplo domova Raisových.

Když máte pocit, že nevíte jak dál, tak na Jablonné vás přesvědčí, že všechno jde, jen se musí moc chtít a udělat pro to vše, na co vám síly stačí. Relaxovat se zde dá v tábořišti u ranče, v blízkosti koňských pastvin a rybníka.

 

VZDUCH

Praha Centrum Druid a Ládví 27.5.2017

Na křídlech nové naděje

 Obřad k uctění živlu vzduchu bude v Praze v Centru Druid a na nejvyšším místě našeho města, kterým je Ládví. Sejdeme se v 17.00 hodin na konečné tramvaje č.10 v Ďáblicích. Odtud půjdeme na místo prvního obřadu na Ládví, pak se přesuneme na oslavu do Druida k ohníčku pod náš strom. Jako oběť živlu si přineste peříčko ptáka, který je vám blízký, nebo jste ho jen našli nepotřebné na chodníku. Můžete mu dát novou naději a význam a poslat po něm a po větru své přání.

 

 

VODA

Říčky v Orlických horách,  24.5. až 25.5.2017

Pramen živé vody

Uprostřed krásných Orlických hor, čisté přírody a starých chalup najedete místo, které je soukromým posvátným hájem druida a jeho menhiru. Hned vedle je několik pramenů, ze kterých vytéká křišťálově čistá voda tvořící jeden z přítoků horské bystřiny jménem Říčka. V těchto místech je živel vody všudypřítomný a je nedílnou součástí života místních lidí.

Voda z těchto pramenů je tak osvěžující, že vám opravdu dá chuť do života. Východy a západy Slunce nad horami pohladí vaší duši a ukáží vám samotnou podstatu jediné pravdy a jistoty, že pokud bude Slunce vycházet a zapadat, Země se nepřestane točit a Měsíc bude působit nejen na příliv a odliv, bude na Zemi život.

ZEMĚ

Nasavrky, Lughnasad-  29.7. až 30.7. 2017

Místo, kde v doteku dávné minulosti, najdete budoucnost naší země 

 

Nasavrky se nám spojují s jedním z nejkrásnějších keltských svátků, kterým je Lughnasad a také s lidmi, kteří zde v úctě a pokoře k dávné minulosti udržují naše tradice. Neúnavně, často i s velkými překážkami, budují skanzen – keltskou vesničku, která tam nedaleko u obce Hradiště opravdu jako opidum byla.

Každoroční oslava Lughnasadu a darů země lidem, nám připadá nejlepší a nejdůstojnější místo oslavy živlu země.

Více o akcích na skanzenu najdete na

 www.skanzennasavrky.cz  a www.boii.cz

 

Na jednotlivých akcích je možné využít místních ubytovacích zařízení, a jejich místní nabídky. Je možné ale většinou postavit stan.

 

Další akce s podobnou tématikou:

CENTRUM DRUID - viz program na www.tomsychra.com

 

 JABLONNÁ – kurzy práce s koňmi

10.6. kurz – Byliny a zdraví koní

Připravované akce- prázdninové táboření za pomoc na ranči

 

NASAVRKY

 www.skanzennasavrky.cz  a www.boii.cz

 

O dalších akcích pořádaných v rámci tohoto cyklu naleznete aktuální informace na www.tomsychra.com, nebo nás můžete kontaktovat na telefonních číslech 603 245 117 a 725 031 703.

 

This entry was posted in Články, Duchovno, Lidé, Šamanismus. Bookmark the permalink.

Napsat komentář