background

Pomoc při hubnutí psů akupunkturou

Máte doma obézního psa? Tady jednoho máme.

 

 

Pes dostává speciální výživu na hubnutí a chodí na pravidelné procházky. Má vysoký cholesterol a snížit jeho nadváhu se nedaří.

Co s tím?

Je to obtížné. Stále doma vyžaduje něco do misky. Štěká, strká do lidí, nosí za nimi misku, obsedantně si líže tlapku, ………. atd. Vždyť to znáte. V takovýchto případech je nutno udělat komplexní opatření. Granule, které jsou na trhu k dostání, mají jednu vadu. S úmyslem výrobců o komplexnost a vyváženost obsahu krmiv na hubnutí, dostává pes neustále den co den stejné složení potravy a to 365 dní v roce. To je ale proti psí přirozenosti.  Pes je predátor a tak je předurčen přijímat potravu, když si uloví. Tedy nárazově. My jsme ho ale naučili žrát pravidelně a granule obsahují vysoké procento uhlovodanů.

Abychom psa zhubli, je třeba podávat přirozenou potravu, tedy maso. Vedle toho je nezbytné snížit přísun energie a zvýšit její výdej. Snížit přísun můžeme tak, že psa převedeme  na čisté maso, které je pro něj přirozenou složkou potravy a pes ho déle tráví. Dalším opatřením je snížení pocitu hladu. To umí akupunktura. Po akupunkturní kúře má pes menší pocit hladu. To ho vyklidní a snadněji odbourá obsedantní chování. Zvláště v době, kdy je pes doma sám. Stále ale platí, že pes musí mít dostatek pohybu. Na hubnutí jsou vhodné i speciální masáže, které komplex opatření doplňují. Akupunktura působí i na klidový metabolizmus a tak zvyšuje spotřebu energie i v době, kdy je pes sám doma a nebo spí.

Masitou stravu není problém sehnat. Existují již prodejny, které jí prodávají. Novinkou je akupunkturní kúra na hubnutí, kterou poskytuje prozatím jen jedno pracoviště a to Centrum Druid v Praze – Libni. Vedle akupunktury tam provádějí též speciální vyšetření EAD (elektroakupunkturní diagnostika), při kterém se ověřuje, zda u psa nejde o obezitu, mající příčinu v některém onemocnění. V takovém případě je do komplexní terapie zapojeno i některé smluvní veterinární zařízení.

Tato komplexní terapie obezity je účinná a dosahuje rychlý a trvalý výsledek. V případě zájmu kontaktujte:

Centrum Druid, Davídkova 24, Praha 8., tel. 603245117

 

This entry was posted in Články, Zvířata. Bookmark the permalink.

Napsat komentář