background

CENTRUM DRUID – SEMINÁŘE A SETKÁNÍ OD ŘÍJNA 2018

 

Na základě vašich dotazů a přání pořádá Centrum Druid v tomto a následujícím kalendářním roce kurzy a semináře zaměřené na životní styl, zdraví, historii a duchovno. Možná si řeknete, že toto uslyšíte všude, ale pojetí životního stylu, zdraví, alternativní léčby a duchovna, které poznáte na našich seminářích je v mnohém odlišné. Toto učení, myšlení a životní styl provází Středoevropany již od dávných dob a prošlo přirozeným vývojem tak, jak jej po mnoho let předávala jedna generace druhé. Není psáno v knihách, není vyučováno, ani vnucováno jako módní trend. Je součástí života některých lidí a praktikováno pro jejich osobní potřebu. Jimi je také předáváno z generace na generaci, aby mohlo posloužit v budoucnu dalším lidem. Poznáte trochu jiný pohled na náš svět, který vám umožní jednoduše pochopit vše důležité pro váš život a ten tak prožít spokojeně a s možností zanechat po sobě stopy, které budou opravdovými poklady pro časy, které přijdou po našem odchodu.

Můžete si vybrat seminář, který vás zaujme nejvíce. Cyklus seminářů je však celkem, který na sebe vzájemně navazuje a tak vám pouze jednotlivé semináře nemusí dávat úplný smysl. Poslední semináře druhé a třetí části jsou pro zájemce, kteří mají zájem o duchovno a také pro ty, kteří nás oslovují a mají zájem o uchování tradice a jejího předávání. Tyto semináře lze jen obtížně absolvovat jednotlivě, neboť předchozí semináře jsou pro ně přípravou.

Počet účastníků semináře je z důvodu individuálního přístupu ke každému omezen počtem maximálně 9 osob. Přihlášku a úhradu částky za seminář je nutné zaslat nejpozději 10 dní před uskutečněním každého semináře.

Bližší informace vám podáme osobně v CENTRU DRUID, Davídkova 24, Praha 8

Semináři, workshopy a oslavami svátků vás budou provázet

druid klanu AVA, BOI EC (Tomáš Sychra 603 245 117)

 a AMEMA AVA (Magdalena Floriánová 725 031 703)

 

Témata části první

 

PŘIROZENÝ ROČNÍ CYKLUS STŘEDOEVROPANŮ

pátek 19.10.2018  (od 17.00 do 21.00 hodin), nebo sobota 20.10.2018  (od 15.00 do 19.00 hodin)

Seznámí vás s průběhem roku, který není řízen kalendářem, ale přírodou a zákony vesmíru. Poznáte zákony zapsané do historie a tradice našich předků. Logiku jejich pevných i pohyblivých svátků a smysluplnost, která přinášela spokojenost jejich života, zdraví jim i přírodě. V průběhu roku, který je vždy ovlivněn rokem předchozím a stejně tak ovlivňuje rok následující, nemůžeme my změnit nic, ale pozitivně, nebo negativně ovlivnit budoucnost můžeme. Příroda si žije podle svého rytmu a rozumu. Můžete se naučit číst v určitý čas znamení, která nám příroda a volně žijící živočichové dávají a s pokorou k těmto okolnostem prožít spokojeně svůj život a vytvořit nejen sobě hezkou budoucnost.

Oslava a obřad ke svátku SAMHAIN-  středa 31.10.2018 od 19.00 hodin, vstup zdarma pro účastníky seminářů.

ŽIVEL A STROM, KTERÝ PROVÁZÍ NÁŠ ŽIVOT 

pátek 16.11.2018(od 17.00 do 21.00 hodin), nebo sobota 17.11.2018 od (od 15.00 do 19.00 hodin)

Možná si přítomnost některého z živlů uvědomujete díky přidělení v rámci svého zvířetníkového horoskopu. Naši předkové však také používali stromový horoskop, který nás mnohem lépe charakterizuje. Živly a stromy nás velmi ovlivňují a každého jinak. Je to dáno časem našeho početí a narození a právě tyto dominantní živly a stromy ovlivňují náš životní styl, zájmy, práci, bydlení a především bylinnou léčbu a naše zdraví a celoživotní štěstí.  Dozvíte se, jak je důležité naučit se žít se svým živlem a udržet jej i sebe v harmonii ostatní živly.

BARDSKÉ SETKÁNÍ „ŘEČ MÉ OSOBNOSTI“ – NALEZENÍ ZPŮSOBU PROJEVU A POSÍLENÍ VAŠEHO SEBEVĚDOMÍ 

Workshop pro zakončení první části -  sobota 24.11.  od 14.00 do 18.00 hodin

Workshop, který vám umožní prezentovat to, o čem si myslíte, že ovládáte nejlépe, ale zároveň vám umožní poznat i jiné možnosti. Je mnoho způsobů, kterými můžete ukázat to nejlepší z vás a uvědomit si, hodnotu a jedinečnost svých schopností, tak aby vás tato cesta dovedla k tomu, že se budete mít rádi takoví, jací jste. Možná vás tento workshop bude inspirovat pro další setkání v prosinci.

BARDSKÉ SETKÁNÍ „POVÍDÁNÍ A ZPÍVÁNÍ NA TRHU U OHNÍČKU“

sobota 15.12. od 14.00 do 18.00 hodin

Workshop, na kterém můžete při společné výstavě a trhu v našem centru nabídnout své produkty všem příchozím a pomoci jim tak nakoupit jedinečné dárky pro období slunovratu a vánoc. Při společném posezení s přáteli, si můžete zazpívat, poslechnout si, nebo povědět ostatním vlastní básničku, či příběh stvořený vaší fantazií. Případně je můžete obdarovat receptem vaší babičky, nebo zkušeností a dovedností vašich předků.

Oslava a obřad ZIMNÍHO SUNOVRATU- pátek 21.12. od 17.00 hodin, vstup zdarma pro účastníky seminářů.

Témata části druhé

TRADIČNÍ STŘEDOEVROPSKÁ LÉČBA – její minulost, přítomnost a budoucnost

pátek 18.1.2019 (od 17.00 do 21.00 hodin), nebo sobota 19.1.2019 (od 15.00 do 19.00 hodin)

Povídání na téma našich bylinek, jejich správného použití a využití. V době globalizace léčby, přebytku léčebných prostředků a ovlivnění mnoha civilizačními směry a kulturami se naučíte rozpoznat, co je pro vás z hlediska bylinné léčby nejprospěšnější a jak přizpůsobit svůj životní styl tak, aby pro člověka nejpřirozenější léčba, měla stejný úspěch jako v době našich babiček. Jak a kdy byliny sbírat, uchovávat a používat. Jak číst v moudrosti přírody a umění vnímání její proměny v čase.

Oslava a obřad ke svátku IMBOLC– sobota 2.2.2019 od 16.00 hodin, vstup zdarma pro účastníky seminářů.

KELTSKÉ SVÁTKY – život mezi časy, obřady a rituály

pátek 15.2.2019 (od 17.00 do 21.00 hodin), nebo sobota 16.2.2019 (od 15.00 do 19.00 hodin)

Osm zastavení v čase keltského roku a obřady a zvyky s nimi spojené. Od počátku keltského roku a nového cyklu přírody projdete jiným vnímáním kalendářního roku, spolu s rituály a magií úplňku a novu. V rámci této části budete mít možnost projít teoretickou i praktickou částí celého cyklu, který vás provede i následujícím kalendářním rokem. Naučíte se vnímání ročních cyklů svou intuicí a šestým smyslem a to vám umožní duševní odpojení od přebujelé civilizace a splynutí s přírodou, ve které žijete. Osvojíte si základy obřadnictví jako způsob komunikace s místem, ve kterém žijete, přírodou, nejen naší planetou.

MOJE RITUÁLNÍ A OCHRANNÉ PŘEDMĚTY

sobota 23.2.2019 od 15.00 do 19.00 hodin

Workshop, na kterém si vytvoříte své ochranné amulety a talismany. Poradíme vám a pomůžeme vytvořit místo a formu vašeho osobního projevu uchovávání a uctívání tradic. Seznámíme vás s domácími obřady a rituály a vykuřováním obytných prostorů.

 

 Témata části třetí

WYDA

pátek 8.3.2019 (od 17.00 do 21.00 hodin), nebo sobota 9.3.2019 (od 15.00 do 19.00 hodin)

Myšlení a životní styl, který změní váš pohled na cvičení, meditaci a práci s životní energií. Vylepšíte si fyzickou i duševní kondici podle vašich potřeb a schopností. Uklidníte své myšlenky a dosáhnete dokonalého stavu harmonie se svým okolím pro vaše potřeby. Naučíte se pracovat se svou energií, tak, že jí nebudete pouze čerpat, ale vytvoříte jí a darujete svému okolí. Pochopíte, že největší úspěch v praktikování tohoto stylu dosáhnete, když výsledek vašeho cvičení nebudete hledat v sobě, ale naleznete jej, pokud se rozhlédnete kolem sebe a budete vidět krásu a štěstí okamžiku, který se vám podařilo vytvořit. Vše kolem vás se pak stane přirozenou zásobárnou vaší energie, síly a zdraví.

BUBNOVÁ MEDITACE A SPOLEČNÉ CVIČENÍ WYDY

pátek 15.3.2019 od 18.00 hodin

Oslava a obřad JARNÍ ROVNODENNOSTI  20.3.2019 v 17.00. hodin, vstup zdarma pro účastníky seminářů.   Tento den pořádáme rovněž večerní RETRO BIO od 19.00 hodin, vstupné 100,- Kč

SILOVÉ ZVÍŘE – VÁŠ OCHRÁNCE A DRUHÉ JÁ

pátek 12.4.2019 (od 17.00 do 21.00 hodin), nebo sobota 13.4.2019 (od 15.00 do 19.00 hodin)

Seminář, který vás provede cestou k příteli a průvodci vašim životem. Silové zvíře je obraz toho, co je ve vašem životě, jako váš stín a dobrý rádce ve vašich rozhodnutích. S jeho pomocí se můžete dostat tam, kam vaše vlastní schopnosti nedosáhnou. Není jen vaším stínem, ale i obrazem vašich myšlenek a často spojeno s živlem, který provází váš život. Projdete jinou podobou vnímání a vstoupíte do jiného světa, kde budete mít možnost poznat, oslovit a případně si přivést své zvíře.

BUBNOVÁ MEDITACE A CESTA SILOVÝM ZVÍŘETEM

pátek 26.4.2019 od 18.00 hodin

Pokud vás tento cyklus seminářů a praktických částí zaujme natolik, že se stane vaší životní cestou, je možné individuálně projít učením v našem Centru Druid rozšířeném o mnoho dalších informací a zkušeností, které vám pomohou vytvořit základ vaší vlastní cesty.

CENTRUM DRUID je rovněž prostorem, který nabízíme k využití všem lidem, které sbližuje pohanská tématika, šamanismus, tradiční způsoby lidového léčitelství a všeobecně kladný vztah k naší přírodě a ochraně tradic.

 

This entry was posted in Články, Duchovno, Lidé. Bookmark the permalink.

Napsat komentář