background

Úprava psích a kočičích drápků broušením

Na internetu se objevují inzeráty na kleště na stříhání psích a kočičích drápků. Z reklamního videa je vidět, že drápy jsou upravovány v nepřirozeném úhlu. Při této laické úpravě nastává problém již za několik dní, kdy se obrousí špatně zaúhlený dráp a podložka se začne dotýkat živého lůžka drápu. Zvíře začne drápy uhýbat před dotekem s podložkou a začnou se napínat šlachy prstů. To vede k nepřirozenému postavení prstů oproti karpání či hlezenní části končetin a může dojít až ke křečím svalstva. Změní se postavení končetin a vzniká chybné napětí svalů podle páteře a pletence ramenního svalstva.

Vedle špatného úhlu zakrácení drápů je ovšem problém naopak i s přerostlými drápy. Ty také mají vliv na nepřirozený úhel prstů vzhledem ke končetině a vedle napětí šlach a křečí v prstech končetin to může mít vliv i na vznik zánětů mezi prstovými bříšky.

Na prvním snímku vidíme přerostlé drápky.

 

Na druhém obrázky drápy po úpravě

 

Drápy se nedotýkají podložky a meziprstní prostory jsou uvolněné.

Všemi problémy z přerostlých drápů jsou ohrožena všechna zvířata, bez trvalé možnosti pohybu po přirozeném terénu. Tedy většina domácích mazlíčků. Z toho důvodu je třeba udržovat drápy ve správné velikosti a tvaru uměle pravidelnou úpravou.

Popsanou problematikou se zabýváme už několik let a výsledkem je naše praxe, kdy drápky brousíme a nestříháme. Výsledkem je to, že daleko déle vydrží ve správné velikosti i úhlu mezi jednotlivými úpravami. V řadě případů to odstranilo kulhání řady zvířat, které do té doby bylo viditelné, ale nebylo jasné co je příčinou.

Pro zvířata je úprava bezbolestná, nedochází k poškození lůžka a přijímají ji většinou bez problémů. Intervaly mezi jednotlivými úpravami se výrazně prodloužily.

Další informace a objednání na úpravu drápů na telefonu poskytneme na 603245117 a nebo 725031703.

 

This entry was posted in Články, Zvířata. Bookmark the permalink.

Napsat komentář