background

Ohňostroje a petardy

Za dveřmi je po roce zase období, kdy naši chlupatí přátelé budou prožívat velký stres. Blíží se Sivestrovská noc. Platí to jak pro koně, kočky tak pro psy. Každoročně se na mě obracejí známí, jak ovlivnit citlivost zvířat na hluk a světelné efekty zvířat.

Zažil jsem různé druhy reakce od schovávání se, přes kňučení a štěkot až po útočné reakce u psů. Kočky většinou někam zalezou. U koní to je obvykle snaha utéci od hluku, ale ono není kam, tak koně protrhnou pásky či prorazí ohrady a běhají po okolí. Často strhnou celé stádo a je zaděláno na velký problém.

Po letech uzkušeností ale vidím cestu, jak stresovou reakci zmírnit a někdy dokonce odstranit. Je to cesta alternativní medicíny. Osvědčila se mi kombinace homeopatie a akupunktury. Obvykle stačí cca týden či několik dní před Sivestrem aplikovat akupunkturu zhruba třikrát a k tomu podávat konstitučně homeopatika dvakrát denně a poslední den v roce i vícekrát. Na akupunkturu musí zvíře přijít za mnou, nebo ke koni musím jet, ale homeopatika je možné podávat doma. Výsledky jsou většinou velmi dobré.

V případě zájmu či rady volejte na 603245117

This entry was posted in Články, Zvířata. Bookmark the permalink.

Napsat komentář